Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Депутатите ще обсъждат допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс

За 9 часа е насрочено пленарно заседание на Народното събрание. В дневния му ред са включени пет точки.

Предстои второ гласуване на Законопроект за допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс. Става въпрос за общ проект, изготвен от Комисията по правни въпроси, въз основа на приетите на първо гласуване (на 25 септември) законопроекти с вносители: Корнелия Нинова и група народни представители (на 2 септември), Искрен Веселинов и група народни представители (на 3 септември) и Веселин Марешки и група народни представители (на 5 септември).

Ще има второ гласуване и на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия. Вносител е Министерският съвет на 19 август. Документът е приет на първо гласуване на 26 септември.

Депутатите ще направят и второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за пазарите на финансови инструменти, вносен от Министерския съвет на 2 септември. Документът вече е приет на първо гласуване на 26 септември.

Народните избраници ще обсъдят Проект на решение за удължаване срока на действие на Временната анкетна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства около случая с източване на информация от електронната база данни на Националната агенция по приходите. Вносители са Красимир Ципов, Александър Иванов, Маноил Манев, Валентин Касабов, Халил Летифов, Румен Гечев, Жельо Бойчев и Емил Димитров (на 3 октомври).

След приключване на законодателната част за петък, парламентарният контрол ще започне от 10 часа. На депутатски въпроси ще отговарят шест министри - Нено Димов - на околната среда и водите, Младен Маринов - на вътрешните работи, Боил Банов - на културата, Бисер Петков - на труда и социалната политика, Красимир Вълчев - на образованието и науката, и Николина Ангелкова - на туризма.

В залата ще бъде и Бойко Борисов. Министър-председателят на Република България ще отговори на питане от народния представител Корнелия Нинова относно политика по национална сигурност, свързана с приемането на страната в Шенген.
Николина Ангелкова, министър на туризма, ще отговори на въпрос от народния представител Борис Ячев относно обявения фалит на британския туроператор "Томас Кук". Питане има и от народния представител Румен Гечев относно минимизиране на загубите за българската икономика от фалита на туроператора "Томас Кук".

Facebook logo
Бъдете с нас и във