Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Депутатите ще обсъдят и гласуват промени в Закона за Търговския регистър

Народното събрание ще проведе пленарно заседание от 9 часа, разбира се, ако се събере необходимия брой депутати.

В дневния ред е записано второ гласуване на законопроект за изменение на Закона за административното регулиране на производството и търговията с оптични дискове, матрици и други носители, съдържащи обекти на авторското право и сродните му права. Вносител е Министерският съвет (на 20 януари). Приет на първо гласуване на 12 февруари.

Народните представители ще направят първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел. Документът е внесен от Красимир Ципов и група народни представители на 27 февруари.

Предстои  и второ гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. Вносители са Славчо Атанасов, Маноил Манев и Стефан Апостолов (на 7 февруари). Проектодокументът е приет на първо гласуване на 26 февруари.

Четири парламентарни комисии ще имат свои заседания.

Членовете на Комисията по енергетика  ще обсъдят и гласуват законопроект за изменение и допълнение на Закона за запасите от нефт и нефтопродукти.

В Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите ще обсъдят Национална гражданска инициатива „За създаване на Държавен инвестиционен фонд Северозапад в Бюджет 2020“, внесена на 11.11.2019 г. от председателя на Инициативния комитет на Националната гражданска инициатива.

Депутатите от Комисията по отбрана ще обсъдят и направят второ гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, внесен от Министерски съвет на 3 февруари. документът е приет на първо гласуване на 4 март.

В Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата ще обсъждат и гласуват на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за биологичното разнообразие, който е внесен от Министерски съвет на 5 март. В дневния ред е и точката за обсъждане и първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, внесен от Красимир Георгиев Ципов и група народни представители на 27 февруари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във