Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Депутатите ще изслушват председателя и членовете на КЕВР за новите цени на тока

Редовното пленарно заседание на народното събрание ще започне в 9 часа. 

Като първа точка за днес е заложено изслушване на председателя и членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране във връзка с утвърждаването на нови цени на електрическата и топлинна енергия за ценовия период от 1 юли 2021 г. до 30 юни 2022 г., както и предстоящото разглеждане и утвърждаване на нови бизнес планове на ВиК операторите и образуване на цени на водоснабдителните и канализационните услуги за регулаторен период 2022 - 2026 година. Вносител на предложението е Мая Манолова.

В дневния ред е заложен и законопроект за ратифициране на Протокол за изменение на Споразумението между правителството на Република България и правителството на Румъния относно презгранични операции за Air Policing, който е всенесн от Министерския съвет.

Има още и проект на решение за създаване на Временна комисия за разследване на факти и обстоятелства при използване на сълзотворен газ, употребата на сила и помощни средства от МВР извършени на 10 юли и 2 септември 2020 г. срещу протестиращи граждани.  Вносителина този проект са Арман Бабикян и група народни представители.

Предложени за първо гласуване са още три законопроекта:

-за изменение и допълнение на Закона за лечебните заведения,

-за изменение и допълнение на Закона за личната помощ, и

- за допълнение на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., и за преодоляване на последиците.

Всички те са внесени от Мая Манолова и група народни представители.

Предвиден е и парламентарен контрол по чл. чл. 95 - 107 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във