Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Депутатите ще гледат на първо четене Закона за оръжията

Народното събрание ще има пленарна сесия от 9 часа. Ако се събере необходимия кворъм от 121 депутати.

Предвидено е първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия (Вносители: Маноил Манев и група народни представители, 3.9.2020 г.).

Първо гласуване ще има и по законопроекта за изменение и допълнение на Закона за съсловните организации на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти, на зъботехниците и на помощник-фармацевтите (Вносител: Даниела Дариткова, 10.9.2020 г.).

За петък е предвиден и редовният парламентарен контрол с въпроси на депутати и отговори на министри. Шестима министри ще се явят в залата на Народното събрание.

Томислав Дончев, заместник министър-председател, ще отговори на питане от Драгомир Сойнев, Антон Кутев и Крум Зарков относно изготвяне на национален план с оглед оползотворяването на ресурси, предоставяни от Европейския съюз за преодоляване на здравните и икономически последици от "Ковид 19" и реформите, залегнали в него.

Към Кирил Ананиев, министър на финансите, има два въпроса. Първият е относно получаване на своевременна информация за начислените, дължимите, платените (преведените) суми, погасените задължения и остатък по индивидуалната сметка на данъчно задължените лица, в т.ч. и за минали години.
Вторият въпрос е относно предоставяне на финансова услуга от посреднически банкомати.

Въпросът от Таско Ерменков и Васил Антонов към Теменужка Петкова, министър на енергетиката, е за процедура за изграждане на АЕЦ "Белене".

Емил Димитров, министър на околната среда и водите, ще отговори на три въпроса относно:
- политика на Министерството на околната среда и водите по управление на водните ресурси на територията на Република България.
-състоянието на язовир "Копринка" и кладенците, осигуряващи питейната вода в област Стара Загора.
-площадки за съхранение на пестициди в с. Яворово, с. Елхово и с. Плоска могила на територията на област Стара Загора.

Въпросът от Георги Гьоков към Лъчезар Борисов, министър на икономиката, е относно бъдещето на "Летище Стара Загора" ЕАД.

Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството, ще отговори на един въпрос.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- министърът на вътрешните работи Христо Терзийски – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Явор Божанков;
- министърът на здравеопазването Костадин Ангелов – на 2 въпроса от народните представители Стефан Апостолов; и Георги Михайлов;
- министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова - на 1 питане от народните представители Любомир Бонев, Никола Динков, Радослав Стойчев и Николай Иванов.

Поради ползване на годишен отпуск в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.
Поради ползване на отпуск по болест в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на младежта и спорта Красен Кралев.
Поради отсъствие от страната в заседанието за парламентарен контрол няма да участва заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във