Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Депутатите ще гласуват предложението Десислава Ахладова да стане министър на правосъдието

Народното събрание има днес редовно пленарно заседание. 

ГЕРБ ще покани министъра на вътрешните работи в народното събрание, за да даде информация за действията на полицията и пълната картина на вчерашните протести в столицата. Очаква се това да стане в рамките на днешното пленарно заседание.

Народното събрание ще обсъди персоналните промени в Министерския съвет. Премиерът Бойко Борисов е предложил заместник правосъдният министър Десислава Ахладова да заеме поста на подалия оставка Данаил Кирилов. 

Предвидено е второ гласуване на Законопроект за допълнение на Закона за съдебната власт (Общ проект, изготвен от Комисията по правни въпроси въз основа на приетите на първо гласуване на 16.7.2020 г. законопроекти с вносител: Министерски съвет, 26.6.2020 г. и 3.7.2020 г.).

В дневния ред е и първо гласуване на Законопроекти за изменение и допълнение на Изборния кодекс (Вносители: Даниела Дариткова и група народни представители, 17.8.2020 г.; Мустафа Карадайъ, Хамид Хамид и Ахмед Ахмедов, 28.8.2020 г.).

В програмата на парламента за днес е и точката за прекратяване на пълномощията на председателя на Централната избирателна комисия Стефка Стоева, която подаде оставка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във