Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

ДЕПУТАТИТЕ СЕ ШЕГУВАТ С ИЗБИРАТЕЛИТЕ

Напрежение, съчетано с тъповатичко чувство за хумор, е обхванало депутатите от отиващото си 30-о Народно събрание. Първо се оказа, че през финалната седмица парламентаристите са си оставили работа, за която и времето, употребено за четири години в пиене на шампанско, няма да им стигне. А то не бе малко. Цял куп ратификации бяха оставени за последните дни. Включително ратификации на изгодни заеми за повече от половин милиард лева. За малко да ги пропуснат, докато вдъхновено гласуваха колко кукички на въдицата трябва да има риболовецът или как да спасят от нищо незаплашваните български прилепи.
Сетне тъкмо в тия последни дни решиха да си правят номера, подобни на тези, дето правят на даскалите си абитуриентите в навечерието на 24 май. Докато гласуват, както си им е обичайно с по тесте карти, и току някой се сети да поиска проверка на кворума. Кворум, разбира се, няма. Но то нямаше поне в половината заседания през мандата. Шегаджии!
Сега е времето избирателите да гледат внимателно. Не защото в парламента се върши нещо кой знае колко важно. А да преценят харесват ли им депутатските шегички и кои точно. И да си правят сметката кого ще вкарват отново в Народното събрание и на кого ще отрежат квитанцията. Не толкова персонално - това партиите не им дават да решават - колкото по принцип. Ако искат шегаджии пак да им кроят кюляфа и след изборите, да си отварят очите за цвета на бюлетините като шофьор на светофар. Но ако искат да гласуват за интересите си, нека се позамислят. Изборът не е кой знае какъв, но все нещо по-добро дано се скалъпи за следващия мандат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във