Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Депутатите ратифицираха Рамково споразумение с МБВР

В Народното събрание беше ратифицирано Рамковото споразумение за партньорство и подкрепа между правителството на Република България и Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР), което беше внесено от министерския съвет.

С това се осигурява основата за сътрудничество с МБВР по управлението на европейските фондове, включително Плана за възстановяване и устойчивост, за следващия програмен период 2021-2027 година.

Рамковото споразумение предвижда Международната банка за възстановяване и развитие да предоставя подкрепа (техническа помощ) за осъществяване на структурни реформи в България и за ефективно и ефикасно управление на средствата от ЕС за програмен период 2021-2027 година. Финансирането ще е в рамките на съответните европейски фондове в България.

Споразумението ще се изпълнява чрез подписване на двустранни споразумения за техническа помощ между МБВР и публични органи у нас, които управляват проекти, финансирани със средства от бюджета на Европейския съюз.

Международната банка за възстановяване и развитие е една от петте институции, които обхваща Групата на Световната банка.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във