Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Депутатите продължават работата по промените в Закона за енергетиката

Депутатите от две парламентарни комисии ще се съберат в Народното събрание, за да продължат своята законодателна дейност.

Комисията по енергетика ще има заседание от 14 часа в зала "Запад". Тя ще обсъжда и гласува на второ четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за енергетиката, който е внесен на 31 март от Валентин Николов, председател на комисията.

Измененията предизвикаха остри реакции. С тях трябва да се урежди въпросът за това как “Булгаргаз” ще върне 150-те млн. лв. на клиентите си, след като договори по-ниска цена на руския газ със задна дата. За битовите потребители се предлага възстановяване на пари чрез приспадане на надвзетата сума в следващата фактура или чрез преизчисляване на изравнителната сметка (за тези, които плащат прогнозни сметки). 

Членовете на Комисията по правни въпроси пък ще се съберат от 14.30 часа в зала Изток за обсъждане и за второ гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел. Документът е внесен от Красимир Георгиев Ципов и група народни представители на 27 февруари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във