Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Депутатите обсъждат достъпа на българите до руската ваксина "Спутник V“

Народното събрание ще има редовно пленарно заседание от 9 часа. Това ще се случи, ако 121 депутати се регистрират за участие.

В дневния ред е и проект на решение за възлагане на Министерския съвет осигуряване на достъп на българските граждани до руската ваксина срещу Ковид-19 „Спутник V“ (Вносители: Корнелия Нинова и група народни представители, 26.2.2021 г.) – точка първа за петък, 5 март.

Предстои второ гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за пътищата (Вносител: Министерски съвет, 8.2.2021 г. Приет на първо гласуване на 19.2.2021 г.) – точка втора за петък, 5 март.

Депутатите ще разгледат и проект на решение за отпускане на държавни парични награди за особени заслуги към българската държава и нацията (Вносител: Министерски съвет, 25.2.2021 г.) – точка трета за петък, 5 март.

В дневния ред е предвиден и редовния парламентарен контрол – след приключване на законодателната част на заседанието в петък, 5 март. Само двама министри ще отговарят на питания на депутати. 

Марияна Николова, заместник министър-председател по икономическата и демографската политика и министър на туризма, ще отговори на въпрос относно осигуряване съхранението на машини за гласуване.

Към Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите, има два въпроса относно:
- пострадали земеделски земи и застрашени къщи, вследствие от наводненията в община Стралджа.
- почистването на коритото на река Поповска и проблем с дигите в селата Попово и Воден, община Болярово.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- министърът на образованието и науката Красимир Вълчев – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Николай Цонков;
- министърът на енергетиката Теменужка Петкова – на 2 въпроса с писмен отговор от народния представител Георги Гьоков;
- министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева – на 1 въпрос от народните представители Светла Бъчварова и Веска Ненчева; и на 11 въпроса с писмен отговор от народните представители Дора Янкова (10 въпроса); и Александър Мацурев;
- министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков – на 1 въпрос от народния представител Корнелия Нинова;
- министърът на труда и социалната политика Деница Сачева – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Десислава Тодорова.

Поради ползване на годишен отпуск в заседанието за парламентарен контрол няма да участват министърът на правосъдието Десислава Ахладова; министърът на труда и социалната политика Деница Сачева; и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във