Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Депутатите искат мораториум върху определени действия на кабинета в оставка

Редовното пленарно заседание на Народното събрание ще започне в 9 часа. 

Депутатите ще обсъдят предложение  за налагане на мораториум върху отдаването на концесии, продажбата на държавни и общински болници и назначенията в държавната администрация, регулаторните органи и предприятията с над 50% държавно участие, вносено от Корнелия Нинова и група народни представители,  както и проект на решение за налагане на мораториум върху определени действия на Министерския съвет в оставка, който е внесен Мая Манолова и група народни представители.

Вчера правната комисия прие и двата проекта за решение за налагане на мораториум върху действия на Министерски съвет, единият на Мая Манолова, а другият - на Корнелия Нинова.

Народните представители ще вземат решение за отмяна на великденската ваканция на Народното събрание за тази година. Вносители на предложението са Христо Дочев и група народни представители. 

В дневния ред е и проект на решение за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание (обн., ДВ, бр. 35 от 2017 г., изм., бр. 34 от 2018 г., доп., бр. 95 от 2020 г.). Промените са внесени от Временната комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание и за промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание (обн., ДВ, бр. 35 от 2017 г., изм., бр. 34 от 2018 г., доп., бр. 95 от 2020 г.).

Facebook logo
Бъдете с нас и във