Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Депутатите гласуват промените в Закона за извънредното положение

Народното събрание ще проведе редовно пленарно заседание от 9 часа. 

Предстои първо гласуване на законопроект за изменение на Закона за лечебните заведения (Вносител: Даниела Дариткова, 16.12.2020 г.) – точка първа за четвъртък, 28 януари. Чрез тях се правят промени в закона за публичните предприятия. По този начин ще отпадне забраната за лица, работещи по трудов договор или по служебно правоотношение, освен като преподаватели във висше училище, да могат да бъдат и управители и изпълнителни членове на бордовете на директорите.

Продължава работата с второ гласуване на законопроект за допълнение на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., и за преодоляване на последиците (Вносители: Даниела Дариткова и група народни представители, 15.1.2021 г. Приет на първо гласуване на 22.1.2021 г.) – точка втора за четвъртък, 28 януари. Предвижда се хората, които са под карантина да гласуват чрез подвижни избирателни кутии, които обаче изпратят заявление, че желаят да гласуват не по-късно от три дни преди датата на изборите.

За първо гласуване в зала влиза законопроект за изменение и допълнение на Закона за управление на отпадъците (Вносител: Министерски съвет, 5.1.2021 г.) – точка трета за четвъртък, 28 януари.

В дневния ред е включено и първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за енергийната ефективност (Вносител: Министерски съвет, 30.12.2020 г.) – точка четвърта за четвъртък, 28 януари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във