Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Депутати искат да се спре сделката за Дипломатически клуб "Бояна"

Депутати настояха да се спре сделката за имота на Дипломатическия клуб "Бояна". През миналата седмица стана ясно, че старозагорска фирма е спечелила търга за имота на стойност над 8 милиона лева. Фирмата е собственост на трима младежи от Стара Загора - на възраст от 20 до 24 години.

"Попитах Агенцията за приватизация как така Дипломатически клуб "Бояна" е обект на приватизация, при положение, че е част от "Адис" ЕООД, което - включително с нашите гласове, е в забранителния списък за приватизация. И получих следния отговор: Агенцията смята, че във всички случаи, в които могат да бъдат разграничени и обособени части от дадено предприятие, нищо, че е в забранителния списък, то може да се продава", коментира Мартин Димитров от Реформаторския блок.

"Изключително сме обезпокоени от този случай. И по-притеснителното е, че това вероятно не е изолиран случай. От днес започваме една инициатива - ще попитаме всички министри, по отношение на предприятията в техните ресори, дали са извършени подобни сделки, без да се спази процедурата по закона за приватизация, къде са извършвани и при какви условия", добави Петър Славов.

"НАП започна да проверява тримата младежи, които се оказаха собственици на фирмата, закупила Дипломатически клуб "Бояна". Според мен обаче спешно трябва да се извърши от компетентните органи много сериозен прочит на този закон, за да се спрат оттук нататък такива сделки", каза депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във