Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Денков изпрати писмо на Фандъкова заради протеста на 18 май

Просветният министър Николай Денков изпрати писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова, в което помоли градският транспорт в София да работи нормално поне до 8:30 часа на 18 май. Причината за молбата му е, че на 18 май ще се проведе задължителният държавен зрелостен изпит по български език и литература. Министърът на образованието призова градоначалника да вземе предвид матурата, когато издава разрешение за протеста на превозвачите в София.

За 18 май е обявен национален протест на превозвачите, към който решиха да се присъединят и работещите в градския транспорт в столицата. Денков веднъж вече призова протестиращите да се съобразят с матурата, но те отказаха.

Изпитът на учениците от 12. клас започва в 8:30 ч. В София той ще се проведе в 88 училища. Очаква се да се явят повече от 9200 зрелостници. Квесторите, консултантите и педагогическите специалисти, ангажирани с провеждането на матурата, са над 2500. Всички участници в държавния зрелостен изпит трябва да заемат местата си в училищата до 8 часа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във