Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Демерджиев: Почивни бази на МВР са ползвани за частни партита

Почивни бази на МВР били използвани за частни партита. Там били канени хора, които дори не са служители на министерството. Това се случвало докато Бойко Рашков бил силов министър, обяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. Подробно ще бъде огласена информация, в момента тече проверка, каза той пред bTV. "За мен е необяснимо един министър да не знае къде се намират и къде живеят заместник-министрите му. Това е позицията на Рашков. При встъпването си като министър и назначаването на политическия кабинет съм питал всеки един човек къде се е настанил и изрично съм дал указания никой да не си позволява отклонения от законовите изисквания", изтъкна Демерджиев. "Несериозно е министър, който е допускал шест месеца заместникът му неправомерно да използва някакъв имот, да има претенции към мен, който съм встъпил (бел. ред. в длъжност) вчера, да проверя всичко това", добави той.

"Ако г-н Рашков беше дошъл в МВР, подробно щях да му обясня всички причини за смените (бел. ред. на директорите на "Национална полиция" и на "Гранична полиция"), тъй като ние нямаме уволнени служители, имаме служители, които разместихме. Разместихме ги, защото преценката ни за професионалните им качества е такава", каза още силовият министър. "Когато разговаряхме с г-н Рашков, преди да встъпя като министър, с него сме имали много добри отношения през цялото време, той сподели за конфликт, възникнал между него и двама заместник-министри в сегашния екип на МВР. Не мисля, че такъв личен конфликт може да бъде повод за 24 часа човек да си промени позицията на 180 градуса по начина, по който го демонстрира Рашков", допълни той. И увери, че никога не е отказвал среща с него. "Досегът ни, след като встъпих в длъжност, беше още на следващия ден. Той се оплака от един инцидент – човек, най-вероятно с психични проблеми, беше влязъл в дома на негови съседи. Изпратихме патрул, съдействах това да стане бързо. През цялото време имахме отличен диалог и за мен е изненада, че водим този диалог през медиите", разказа Демерджиев.

Той е категоричен, че всеки, позволил си да изкривява и манипулира изборните резултати, ще бъде плод на особено внимание от страна на полицията. "В никакъв случай полицията няма да преследва само такива прояви у ГЕРБ и ДПС и да си затваря очите пред проявите на други политически сили, които са в същия дух и водят до същите резултати", отбеляза министърът.

Ще бъдат извършени ревизии на всички фирми, получили авансово тези 1,2 млрд. лева за магистрала "Хемус". "Не установявам това да е направено. И в момента няма завършени ревизии по отношение на платените от държавата пари без да е извършена една копка. Помолихме много бързо това да бъде направено", съобщи МВР шефът.

"Основно контролът по пътищата ще се извършва от повече автомобили на КАТ, които се движат в потока и не следят само за един-два типа нарушения, а за всички, които водачите допускат. Като съответно отбиват автомобила, допуснал нарушение и предприемат действия и мерки. От тежест върху санкцията изнасяме тежестта върху превенцията. Идеята е в участъците, наситени с ПТП-та, които са труднопроходими, полицията да се превърне в основен помощник на шофьорите и да следи да се предотвратяват тежките инциденти", уточни силовият министър.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във