Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Данъчна ваканция за малкия и среден бизнес предлага Радан Кънев

Евродепутатът Радан Кънев предлага малкия и среден бизнес да бъде освободен от плащане на данъци и осигуровки като мярка срещу икономически шок вследствие на избухването на епидемията от коронавируса COVID-19. 

"Изправени сме не само пред здравна криза, но и пред „свирепа икономическа криза, затова трябва да бъдат предприети бързи мерки в помощ на малкия и средния бизнес", призова Кънев, според когото е необходима също подкрепа на работните места и пряка финансова подкрепа за фирмите. 

Според него гръбнакът на българската икономика е малкият и среден бизнес, а не олигарсите, за които говори премиерът и затова са необходими бързи мерки за малките предприемачи. По данни на Кънев малкият и средният бизнес създават 75% от работните места и 70% от добавената стойност в България.

"Героизмът е на фронтовата линия, но войната се печели в тила от икономиката“, смята той.

По думите му държавата ни трябва да вземе пример от Франция и Германия, където правителствата вече са разработили схеми за подкрепа на бизнеса.

"Що се отнася до здравната криза, нямаме друг избор, освен стриктно да спазваме мерките на щаба, който е създаден да се справи със ситуацията и носи отговорност за това", обясни евродепутатът.

Той разкритикува създаването на втори щаб към прокуратурата, каквато е идеята на главния прокурор Иван Гешев. "По време на война не може да има два щаба", смята Радан Кънев.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във