Банкеръ Daily

Управление и бизнес

ДАНС влезе в "Кинтекс", обяви бивш шеф на предприятието

Държавната агенция "Национална сигурност" влезе в "Кинтекс". Това съобщи във Фейсбук бившият изпълнителен директор на държавната компания Александър Михайлов. По думите му се изземват документи и информация за плащания на дружеството във валута. Това се случва часове, след като разказал за измамата за източване на държавната фирма в национален ефир. Само от началото на седмицата са платени над 800 000 лева на офшорна фирма в Дубай - фалшив посредник, твърди Михайлов.

"Аз бях уволнен преди 3 месеца, защото отказах да участвам в тези схеми. Вече няма човек, който да не е разбрал истината защо бях неудобен на Корнелия Нинова. Тя ще отговаря на въпросите оттук нататък. Знаете ли кое е най-жалкото обаче: никой няма да потърси съдебна отговорност от нея. Защото тя си назначи бушони в „Кинтекс“, които сега ще изгорят. Неудобните като мен тя се опитва да смаже с изфабрикувани дела и откровени клевети.

Всички ние, данъкоплатците в България, платихме 800 000 лева на офшорка в Дубай и още 70 000 лева, за да води държавата дела срещу мен по разпореждане на Корнелия Нинова. Това е наследството от управлението на Председателя на БСП. Днес не се радвам, че истината победи. Днес съм гневен, защото такива хора винаги излизат сухи. Те ще продължат да говорят красивите си лъжи и ще се намират наивници, които да им вярват. Жалко за България.

P.S. Поздравления към ДАНС за бързата реакция, може и да име искрица надежда за Родината ни", пише бившият шеф на дружеството.

Към момента няма официална информация от ДАНС. 

Наскоро Михайлов също така каза, че с подписа на бившия министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова били изнесени над 4200 тона оръжие за Украйна. Докато оглавяваше министерството, Нинова неколкократно категорично отричаше страната ни да изнася оръжие директно за Украйна.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във