Банкеръ Daily

Управление и бизнес

ДАНС проверява Българския енергиен холдинг

Държавната агенция "Национална сигурност" извършва проверки в Българския енергиен холдинг. По непотвърдена информация агенцията проверява документите, свързани със строителството на българо-гръцката газова връзка. Инспекцията е започнала миналата седмица, съобщи БНР.

Проверява се и сигурността на служебната информация, която се съхранява в холдинга.

Пред Нова телевизия изпълнителният директор на дружеството Валентин Николов пък заявил, че става въпрос за рутинни проверки от страна на агенцията, както и за проверка по сигнал. Този сигнал, по думите на Николов, не засяга работата на Българския енергиен холдинг. По информация на NOVA става дума за подадения сигнал до служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков във връзка с изграждането на газовата връзка с Гърция, по който от силовото министерство образуваха проверка преди седмица. 

Лидерът на АБВ Румен Петков внесе сигнал, че от договора са извадени съоръжения без това да намали крайната цена. От проектната компания отговориха, че стойността на отпадналите поради липса на необходимост дейности ще бъде приспадната от плащанията към изпълнителя.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във