Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Дайте премии на работниците, виждате как работят като пчелички, призова Борисов

Много съм доволен от напредъка на строителството на автомагистрала „Струма“. Стотици хора работят, стотици семейства имат заплати, миналата седмица платихме, така че за светлите празници хората да имат средства. Дайте им премии, виждате как работят като пчелички. За това настоя премиерът Бойко Борисов  по време на инспекцията на строителните дейности на автомагистрала „Струма“.

Борисов бе категоричен, че напредъкът на изграждането на важната пътна артерия е съществен като на места вече се монтират мантинели, поставят се укрепителни мрежи и се завършват канавки. Към момента са изпълнени около 600 метра от северния и южния портал на тунел „Железница“. Миналата година предсрочно беше пусната за движение отсечката от автомагистралата от Благоевград до подхода към тунела. В момента се довършват останалите близо 6 км след „Железница“ в посока Гърция.

„Първо е поляна, а след това - магистрала и вижте с каква модерна техника се работи. Огромни съоръжения се правят“, посочи Борисов и изтъкна, че екипите използват всеки един момент от времето, когато е благоприятно, и не спират да строят, въпреки извънредното положение заради COVID-19.

Премиерът допълни, че при строителството са спазени всички процедури по отношение на опазване на природата, за да не се навреди на околната среда в района. На инспекцията на трасето присъства и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той информира премиера, че всяка сутрин на работниците се извършва инструктаж както за безопасността на труда, така и по отношение на предпазните мерки срещу коронавируса.

„Така е, да похвалим работниците, организацията – виждате всички са с маски, каски, ръкавици. Шофьорите са карантинирани в кабините, ще стане добре“, подчерта министър-председателят Борисов.

Премиерът обясни, че основната задача на правителството в момента е да бъде опазен животът и здравето на българите. „Трябва да се спазва заповедта на министър Ананиев на базата на подаденото от Щаба и от най-добрите доказани експерти, защото нищо по-добро в света някоя държава не е приложила от България – точно обратното“, посочи министър-председателят.

Според него до няколко месеца медицината ще разполага с ваксини и лекарства срещу коронавируса.

 „Всички бизнеси, производства, които могат да работят, работят, а тези, които не могат, впоследствие ще ги компенсираме, ще им помагаме. Държавата работи“, акцентира премиерът. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във