Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Цветомир Найденов: Само мега малоумници могат да се вържат на велинградския Али Баба

Цветомир Найденов

"Покрай приказките на Черепа, Али Баба вече стана синоним на лъжец ... елементарното доказателство: Ако Черепа е бил рекетиран да плаща 20% от печалбата си във фирма, където той има 51%, то веднага Велинградският измамник, щеше да обяви на съдружниците си, че "рекета" е 40% и на него да му излезе без пари", написа във Фейсбук собственикът на Efbet Цветомир Найденов по повод последната публикация на бизнесмена Васил Божков в социалните мрежи.

Тази сутрин, под формата на комикс, обвиняемият Васил Божков разказва, че е плащал 20% от печалбите си на управляващите.

"Черепа така нарежда съдружниците си, знам го от опит. Така че, Тънките вратлета от Националната лотария, които са му били с 44% съдружници, трябва да са плащали целия рекет и да са останали с 24% ... а такова нещо няма и е лесно проверимо. Да не говорим за Кокалис и Интралот в Еврофутбол и Евробет с неговите 49% .... това са такива смешни лъжи на Черепа, че само мега малоумници могат да се вържат. Такъв “ рекет “ няма! Велинградският Али Баба дели плячката си само на 1! Иначе откъде пари за самолети, яхти и леки жени, а?, казва още Найденов в своя пост, допълвайки #бъдетеизлъгани.

На 27 май Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност Васил Божков за ръководене на организирана престъпна група с участието на още три лица, създадена с цел извършване на тежки умишлени криминални престъпления. По новото досъдебно производство срещу бизнесмена са изготвени и обвинения за подбудителство към убийството на четири човека, както и за оказване на принуда с цел насилствено разпореждане с недвижим имот и за опит за изнасилване на жена. Срещу Божков бяха повдигнати още 11 обвинения, сред които за търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред, ръководене на престъпна група за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба. 

Към момента бизнесменът е в Обединените арабски емирства, а прокуратурата е поискала неговото връщане в България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във