Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Цветомир Найденов отправи тежки обвинения към Божков

Цветомир Найденов

"Васил Божков е сериен изнасилвач. Изнасилил е стотици жени, включително непълнолетни. Има подадени жалби, вижте дали не са потулени тези жалби". Това заяви Цветомир Найденов, който е собственик на "Ефбет" и съакцоинер на Божков в "Еврофутбол".

Найденов твърди, че от юни миналата година собственикът на "Нове Холдинг" отказва да му плаща дивидент за акциите и дори е заплашил него и брат му – Стефан Найденов, с убийство. Отказа да разкаже подробности около заплахата, защото тече разследване по негови показания. Жалба заради заплахата е подал на 5 декември.

Собственикът на "Ефбет" разказа, че познава издирвания бизнесмен от 1990 г., а през 1993 г. стават съдружници. Твърди, че през последните 20 години почти всички шефове на Комисията по хазарта редовно са посещавали офиса на "Нове Холдинг". Изключение правели само Мария Филипова и Калоян Кръстев.

"Той дълги години не допуска нормална конкуренция, той е корумпирал всичко по пътя си, каза Найденов пред БиТиВи. На въпроса защо толкова късно е подал сигнал той отговори: "Когато съм разбрал, тогава съм сигнализирал в специализираните органи“.

По думите му Васил Божков има хазартен бизнес само в България, защото е в черни списъци за такъв бизнес в Европейския съюз и САЩ.

Найденов се оплака, че от 15 дни е блокиран неговият сайт за залагания "Ефбет" и обвини за това хакерска атака, поръчана от Божков. "Това е петата по големина хакерска атака. На кого да се оплачем. Явор Колев от ГДБОП от колко години е в комисията по хазарта – доста. Оплакал съм се в специализираната прокуратура“, посочи бизнесменът.

Васил Божков е в неизвестност от няколко дни, издирван е с международна заповед за арест. Повдигнати са му 7 обвинения – за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба.

"Самолетът не е на „Нове Холдинг” и кой ви каза, че аз съм пътувал в този самолет? На разположение съм. Къде съм не е най-важното." Така Божков по-рано днес отрече информацията, че се намира в Дубай. Той разкри, че не е знаел за спецакцията, организирана в София, при която бяха проверени няколко офиса на бизнесмена.

Божков отбеляза, че твърдението на прокуратурата за дължимите над 500 млн. лв., които трябва да изплати на държавната хазна, е злостна пропаганда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във