Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Цветомир Найденов: ОПГ Череп е жива и си действа в България, а той мишкува в Дубай

Обвиняемият Крумов се крие като мишка в Дубай, но явно продължава да си плаща на бивши служители на ДАТО, щом като прокурори и служители на НАП са сложени на “външно”... Целта е ясна - да бъдат сплашени, несигурни и в крайна сметка и те да живеят в страх. Нормално за Черепа. Ние си го знаем”. Това написа на страницата си във Фейсбук бившият съдружник на Васил Божков – Цветомир Найденов.

"ОПГ Череп е живо и си действа в България, а той мишкува в Дубай", написа Найденов.

Повод за коментара на бившия съдружник на Божков е публикация в социалната мрежа от укриващия се в Дубай бизнесмен от по-рано тази сутрин.

"През последните месеци Прокуратурата оказва непрекъснат натиск върху служителите на НАП. Резултатът е десетки нарушения на законите. Заплахи. Грабеж. Наблюдаващият прокурор на голяма част от делата ми ежеседмично изисква от НАП погазване на закона и престъпни действия. Същият Ангел Кънев, за когото се твърди, че е разпитал ББ, МС и ВГ (2 пъти) може да отговори #КОЙ дирижира тези действия. А #КОЙ може да разпореди и на ВГ, и на ИГ си отговорите сами. Благодаря ви за сигналите. Знам, че в НАП и Прокуратурата има честни и доблестни хора. Не изпълнявайте заповеди, противоречащи на закона и Конституцията. Изпълнението на такива заповеди също е престъпление", казва Васил Божков. 

Междувременно бе обявено, че прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет се събира на извънредно заседание заради снимки на прокурор Ангел Кънев, публикувани от Васил Божков в социалните мрежи. По първоначална информация Прокурорската колегия ще приеме декларация, в която ще обяви, че магистратът е следен. Вероятно той ще се възползва и от служебна охрана от Бюрото за защита.  

Ангел Кънев е наблюдаващ прокурор по голяма част от делата срещу намиращия се в Дубай бизнесмен. Божков публикува в четвъртък снимки в своя фейсбук профил, на които се вижда как прокурор Кънев излиза от сградата на Националната агенция за приходите. Твърденията на Васил Божков са, че "през последните месеци прокуратурата оказва непрекъснат натиск върху служителите на НАП".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във