Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Цветан Василев е излязъл от надзора на БТК преди три седмици

Банкерът Цветан Василев е излязъл от Надзорния съвет на БТК по негово желание. Решението за това е взето от едноличния собственик на капитала на 31 юли.

анкерът Цветан Василев, който е обвинен за източването на затворената КТБ, е излязъл от Надзорния съвет на БТК по негово желание. Мястото му е заето от адвоката Владимир Пенков.

Решението за това е взето от едноличния собственик на капитала на 31 юли.

На 28 юли прокуратурата обвини Василев в длъжностно присвояване в особено големи размери и го обяви за издирване, но официално съобщи това чак на 12 август.Банкерът Цветан Василев е излязъл от Надзорния съвет на БТК по негово желание. Решението за това е взето от едноличния собственик на капитала на 31 юли.

Кратко съобщение за промяната е качено само на интернет страницата на телекома. В него пише, че Василев сам е поискал да го освободят, а на негово място е бил назначен адвокат Владимир Пенков.

Пенков е съдружник в адвокатска кантора „Пенков, Марков и партньори”, една от водещите правни кантори в България. През 2007-2008 г. е член на УС на БТК, след което в периода 2008 -2013 г. става независим член и председател на Надзорния съвет на БТК. Пенков е доказал своите професионални качества и притежава необходимата експертиза и опит, за да отговори на очакванията на акционерите и да защитава интересите на компанията, се казва още в съобщението на телекома. 

На 28 юли прокуратурата обвини Василев в длъжностно присвояване в особено големи размери и го обяви за издирване, но официално съобщи това чак на 12 август.

Facebook logo
Бъдете с нас и във