Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Цвета Караянчева търси инвеститори във Финландия

Възможностите за насърчаване на двустранните инвестиции и за задълбочаване на сътрудничеството в сферите на образованието и културата обсъдиха български парламентаристи със свои колеги от финландския парламент. Делегацията, водена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, която е на официално посещение във Финландия, разговаря с председателя на Групата за приятелство Финландия - България Мико Савола и депутати от финландския парламент.

България и Финландия могат да работят за насърчаване на двустранните инвестиции, заяви на срещата председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева подчерта, че в голяма част от страната вече има оформени икономически и индустриални зони. България има ангажимент да изгради цялата инфраструктура и да направи тези места привлекателни за чуждестранните инвеститори, отбеляза тя. По думите й в тези зони ще могат лесно да бъдат изградени сгради за осъществяване на различни проекти.

България е известна с това, че има добре обучени, млади и квалифицирани кадри, отбеляза Цвета Караянчева. Тя посочи, че страната ни полага усилия за налагане на нови стандарти в образованието и професионалното обучение. Народното събрание работи за подобряване на законодателството в тази област и за подкрепа на изграждането на стабилни и дългосрочни връзки между бизнеса и образователните институции, подчерта Цвета Караянчева. Това би позволило, завършвайки образованието си, младите българи да бъдат максимално добре подготвени за бъдещата си професионална реализация.

Председателят на Народното събрание лансира идеята да бъде предложено финландски инвеститори да отпускат стипендии за български студенти от техническите университети или от други направления. Това би позволило дългосрочно сътрудничество между българските млади хора и висши училища и финландския бизнес, който ще може да разчита да наеме млади квалифицирани кадри.
    

Facebook logo
Бъдете с нас и във