Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Cisco реши да напусне Русия и Беларус

Главният офис в Сан Хосе.

Американският производител на мрежово оборудване и програмно осигуряване Cisco ще започне постепенно излизане от пазарите на Русия и Беларус. Това съобщава агенция Ройтерс.

"Ние взехме решение за започване на планомерно прекратяване на нашия бизнес в Русия и Беларус", цитира агенцията думите на представител на компанията.

В съобщението се отбелязва, че от Cisco обещават да поддържат връзка с клиентите и партньорите си за решаването на различни финансови въпроси, в това число и за връщане на парични средства за предплатени услуги и софтуер.

Ройтерс отбелязва, че Cisco е съсредоточена върху това да окаже необходимата подкрепа на сътрудниците си в тези две страни, които ще бъдат засегнати от това решение.

През март Cisco обяви временно прекратяване на продажбите на свои продукти и оказването на услуги на територията на Русия и Беларус заради военните действия в Украйна. 

Cisco Systems, Inc., по-често съкратено като Cisco, е транснационална компания с централен офис в Сан Хосе, Калифорния. Тя проектира и продава електроника за потребители, мрежови, комуникационни и гласови технологии и услуги. Cisco е измежду най-успешните компании за информационни технологии в епохата на Интернет. Тя е сред най-големите производители на телекомуникационни съоръжения в световен мащаб.

Основана е през 1984 г. в Сан Франциско (откъдето произлиза името, както и логото на компанията, схематично изобразяващо известния мост Голдън Гейт).

Facebook logo
Бъдете с нас и във