Банкеръ Daily

Управление и бизнес

ЦИК прекрати поръчката за допълнителни 1600 машини за гласуване

Централната избирателна комисия е прекратила обществената поръчка за допълнителни машини за двата вида избори на 14 ноември. Причината е, че и двете подадени оферти за доставка на 1600 машини и над 26 хиляди флаш памети са надвишили максималната цена от 9 500 000 лева без ДДС, заложена в обществената поръчка.

Фирмата "Информационно обслужване“ е предложила първоначална обща цена за изпълнение на поръчката в размер на 9 998 450 лв. без включен ДДС. В хода на проведените преговори дружеството е отказало да намали предложената цена. Другият участникът „Сиела Норма“ е заявил първоначална обща цена 9 950 000 лв. без включен ДДС и също не е отстъпил от цената. 

От ЦИК възнамеряват да обявят нова обществена поръчка. Те ще уведомят министъра на финансите за причините, поради които процедурата е прекратена. Ще искат и становище за параметрите, в които може да се разполага ЦИК при следваща поръчка, така че да бъде спазена и бюджетната дисциплина, и Законът за обществените поръчки. 

До поръчката на допълнителни машини се стигна заради едновременното провеждане на парламентарния и президентския вот на 14 ноември. На избирателите ще е нужно повече време, за да гласуват, тъй като електронните бюлетини ще са две. А това може да доведе до опашки в секциите.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във