Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Цифровизацията ще улесни контрола и транспортните операции

За да намерим баланс между контрола и улесняването на транспортните операции, е необходимо внедряването на електронни комуникационни системи, които да намалят дела на хартиените документи. Това е подчертала служебният заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христина Велинова по време на видеоконферентна среща на министрите на транспорта на Международния транспортен форум.

По думите ѝ, България ще продължи работата по основните теми на Международния транспортен форум и ще си сътрудничи с държавите членки за преодоляване на трудностите, пред които е изправен транспортът на товари и пътници.

Квотата на Европейската конференция на министрите на транспорта (EКMT) за разрешителните оказа положително въздействие върху общия ръст на търговията и лоялната конкуренция в международните автомобилни превози в Европа. Беше отбелязан значителен напредък с пълната цифровизация на лицензите, цифрово наблюдение и контрол на транспортните операции, в рамките на квотните системи. "Въвеждането на високите стандарти на Хартата за качество не позволиха прекъсването на международния автомобилен транспорт, въпреки отрицателното въздействие на COVID-19 върху сектора“, отбеляза служебният заместник-министър Христина Велинова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във