Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Цялата магистрала "Хемус" трябва да е готова до три години

До октомври догодина автомагистрала "Хемус" между Варна и Търговище ще е готова. Парите за изграждането на "Хемус" са изцяло осигурени и са на отделна сметка. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който заедно с министъра на финансите Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев посети новостроящия се храм "Св. Прокопий Варненски" във Варна.

"Плащанията на строителите се извършват, след приключването на отделните обекти. В момента се проектира участъкът между Търговище и Велико Търново. Цялата магистрала трябва да е готова до 3 години, евентуално 4 за най-тежките участъци. Изграждането на "Хемус" е наложително, за да се облекчи бизнесът в Северна България. В тази част на страната се появяват все повече предприятия, които работят за износ и има нужда от хубави пътища", подчерта Борисов. 

Премиерът разговаряха с Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, който посочи, че за пълното приключване на новостроящия се храм на са необходими още около 1 милион лева. Владиката уточни, че вече има готовност да започне изписването на иконите по стените, за което ще са нужни около 620 хиляди лева. Борисов подчерта, че обсъждането на нужните за довършването на храма средства няма да е тази седмица, за да не се правят коментари, че е предизборно. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във