Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Чужденци са заподозрени за изнасяне на технологии от "Арсенал"

Трима чужденци са арестувани по подозрение, че са изнасяли "чувствителна информация" за работата на военния завод "Арсенал" в Казанлък, съобщиха от МВР.

Задържани са 24-годишен литовец, негова съгражданка на 59 години и 60-годишен руснак. И тримата са работели в завода, става ясно от съобщението. Те са били в неплатен отпуск до 17 септември и след това не се върнали.

Междувременно, на 3 октомври от "Арсенал" подали сигнал, че липсват "конкретни изделия", както и документи към тях. Според МВР те представляват "информация изключително чувствителна за фирмата и представляваща интерес за български или чужди конкурентни фирми".

В операцията по издирване на тримата се включило и местното поделение на ДАНС. Установено било, че те са влезли у нас с коли на 2 октомври, ходили до Казанлък и после напуснали града. Три дни по-късно били засечени на граничния пункт "Кулата".

"При извършени процесуално-следствени действия в автомобилите им са открити книжа и вещи, за които се предполага, че са пряко свързани с предмета на доказване по досъдебното производство. Изготвени са постановления за принудително довеждане на лицата, предстои да бъдат конвоирани до РУ-Казанлък и привличането им в качеството им на обвиняеми", съобщиха от МВР.

Чужденците са арестувани за 24 часа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във