Банкеръ Daily

Управление и бизнес

ЧЕЗ е отхвърлило офертата на "Инeрком България“ за българския си бизнес

Чешкото енергийно дружество ЧЕЗ отлага решението за продажбата на активите си в България.. Това е съобщил говорител на компанията, цитиран от местното издание Lidove Noviny.

Активите на дружеството у нас  ще бъдат оценени за трети път, преди да се преприеме стъпка към продажбата им. Искането е поставено от стратегическата комисия на ЧЕЗ, която оценява стойността на снабдителния, разпределителния и ВЕИ бизнеса в България. Идеята е да се провери каква е тяхната "реална цена" или по-скоро да се търси по-висока стойност на активите.

Според изданието все още няма насрочена дата за следващото заседание на Надзорния съвет на дружеството. Говорителят е споменал също така, че Надзорният съвет е отхвърлил предложение за активите от български купувач - „Инeрком България“ ЕАД, който според запознати бе с най-големи шансове да придобие активите на ЧЕЗ у нас.

По последна информация именно Инeрком България и другото чешко дружество, което оперира в България - "Енерго про", бяха допуснати до финалния етап на преговорите. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във