Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

"Четиризвезден" хотел в "Златни пясъци" - без сифони в баните

Темата за категоризацията на хотелите по Черноморието, а и не само, отново е на дневен ред, след като проверка на Комисията за защита на потребителите и туристическият министър Николина Ангелкова откри куп нарушения в х-л "Палма", който се намира в комплекса "Златни пясъци". 

Повод за проверката е сигнал на курортист, подаден на горещия телефон на туристическото ведомство. Гражданинът се оплакал, че условията в хотела не отговаряли на неговата категория, която от 2011-а е "четири звезди". При инспекцията се установи, че в обекта липсват всякакви условия за хора с намалена подвижност, няма лоби бар, бар на басейна, нито дори... сифони в баните. Наред с това категоризираните стаи били 39, но по списък те се оказали четиридесет и две. 

Ангелкова съобщи, че веднага започва процедура по прекатегоризация на обекта. На шефовете ще бъде съставен акт за нарушенията. Санкциите стигат до 3000 лв. за всяко нарушение при първа инспекция. Предстои нова проверка и ако нередностите не са отстранени, глобата се удвоява. Не стана ясно само как въпросното заведение е получило категорията си, не е ли било проверявано досега и дали още от 2011-а си е без сифони?

Комисията за защита на потребителите и Ангелкова се натъкнали на още един хотел нарушител. Става дума за "Бялата лагуна" в Кранево, който също има "четири звезди". Министърката спомена за още пет подобни фрапиращи случая с почивни станции, където е установено разминаване с нормативите. Почиващи по българското Черноморие обаче са убедени, че подобно разминаване е едва ли не практика у нас - като се започне от обслужването, храната, стаите...

Facebook logo
Бъдете с нас и във