Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Чешкият милиардер Петр Келнер купува "БТВ Медиа Груп"?

Чешкият милиардер Петр Келнер е единственият кандидат за активите на Central European Media Enterprises (CME) - собственик на "БТВ Медиа Груп", съобщават две словашки издания. На финала на търга за активите на CME конкурент на Келнер е била американската компания Discovery. Щатското дружество обаче вече не се интересувало от сделката. 

Изданието HN уточнява, че преговори се водят от март, а сделката може да бъде приключена през следващия месец. В публикацията се казва, че споразумението за активите на Central European Media Enterprises е трябвало да бъде подписано през юли или август, но ще има забавяне до септември, вероятно поради спор за цената. От информацията в словашките медии става ясно, че CME преговаря за продажбата на всичките си активи в региона.

През юли 2018 г. инвестиционното дружество PPF на Петр Келнер придоби "Теленор България". Тогава PPF плати на норвежката Telenor общо 2.75 млрд. евро за бизнеса у нас, в Сърбия, Черна гора и в Унгария. 

Петр Келнер бе и сред кандидатите в наддаването за активите на "Нова броудкастинг груп". PPF сключи споразумение с предишния собственик на NOVA телевизия, но не получи съответното надзорно одобрение от Комисията за защита на конкуренцията. В крайна сметка "Нова броудкастинг груп" бе придобита от братята Кирил и Георги Домусчиеви за сумата от 185 млн. евро.

Facebook logo
Бъдете с нас и във