Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Частен съдебен изпълнител продава имот на Николай Банев в Созопол

Докато великият приватизатор Николай Банев търка наровете на затвора, частен съдебен изпълнител разпродава част от имуществото му. На търг е пуснат ресторант на Банев в Созопол, но на този етап мераклия все още не се е появил.

От обявлението за публичната продан на частния съдебен изпълнител става ясно, че имотът се намира в най-оборотната част на Созопол (на ул. „Ропотамо” №33 ), разположен е върху терен от 761 кв.м., а  застроената му площ е 424 кв.метра. Началната обявена цена за търга е 1 026 288 лв. без ДДС.

Ресторантът е собственост на фирмата „Хелио-тур-с” АД. Според последния публикуван списък на акционерите в Търговския регистър - от 2017 г., негови собственици са „АКБ Актив“ АД, „Русалка тур“ ООД и „АКБ Корпорация“ АД – все фирми, свързани с Банев. Самият той е член на надзорния съвет на дружеството.

Това е поредната фирма, поела по пътя на несъстоятелността, тъй като вероятната причина за публичната продажба са неплатени сметки към Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. Освен това върху този имот има вписани няколко възбрани, заради неуредени дългове на Банев.

Това не е първия опит на частния съдебен изпълнител Ивелина Божилова да продаде въпросния ресторант. Преди няколко месеца той отново бе предложен на търг, като цената му тогава беше по-висока - 1 140 320 лева. Очевидно никой не е проявил интерес към обекта е затова сега тя е намалена в разрешените от закона граници за „преоценка“. .

Всички, които смятат да участват в процедурата, ще трябва да подадат своите наддавателни оферти до 1 октомври 2020 година в Районения съд Бургас.

Запознати с имота казват, че ако този път заведението намери своя нов собственик, то може да стане доста привлекателно за туристите през следващия летен сезон. Все пак нека да не забравяме, че става дума за бившето туристическо бюро на Созопол, което от години не функционира, но в кадастъра е регистриран като заведение за обществено хранене. Теренът и сградата позволяват там да се появи доста привлекателен обект, стига някой да е склонен да даде определените пари за него.

Facebook logo
Бъдете с нас и във