Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Частен съдебен изпълнител обяви за продан апартамента на Цветан Василев

Преди месец швейцарският  съд отказа да запорира  имущество на прогонения банкер Цветан Василев,  а  у нас синдиците на фалираната банка внесоха искане  до  частния съдебен изпълнител  Галин Костов да разпродаде имуществото му.

Обявен е за продан апартаментът  на банкера, който се намира  на столичната улица  "Аксаков" 10 - над  градинката  пред "Кристал". Това се съобщава в  регистъра на публичните продажби.

До 2 септември желаещите да придобият  шикозния имот от  224 кв. м. ще трябва да си приготвят  1.2 млн.лв. - такава  е първоначалната му оценка.

Според обявлението за  продажбата   става въпрос за  18.84% идеални части от апартамента с офис, ведно с 22.93 % идеални части от мястото, върху което е построена сградата. Самият имот е описан като самостоятелен обект на две нива, включващ офис, търговско помещение и търговски обект с мецанин и партер. Общата му площ е близо 1207 кв. метра.

 Според обявата освен ипотека върху него има и възбрана, заради дълг към Корпоративна търговска банка, въпреки че справка в  Имотния регистър показва, че ипотеката върху имота е била частично заличена през 2017 година. Може би това е причината сега да се продава  само ипотекираната част.

Като собственик на имота е вписана офшорната компания "Спешъл инвест". Първият притежател на апартамента е "Инвест мениджмънт" -  дружеството, за което се знае, че в активите му са били записани повечето имоти на Цветан Василев и на  семейството му.

За този имот в центъра на София, защитеният свидетел на прокуратурата Бисер Лазов  разказваше, че за ремонта на жилището са били похарчени милиони, а стъклата му били  бронирани. Пак според Лазов, за да превърне апартамента в луксозен дом  Василев ползвал услугите на  световноизвестния австрийски дизайнер Йозеф Гьобел, на когото  на 25 януари 2013-а първоначално била преведена сумата  от 990 602.97 евро,а   по-късно – още  567 004.95 евро.  Лазов твърди, че тези средства са от  банкови кредити от Корпоративна търговска банка , които били отразени в кредитните регистри на финансовата институция  с дати  2 януари и 4 юни 2013 година.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във