Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

ЧАЧЕВ ПРИЗОВА ЗА ПОВЕЧЕ ИНВЕСТИЦИИ

Страните от региона на Югоизточна Европа полагат невероятни усилия, за да подобрят транспортните си връзки с богатите европейски държави, и трябва да бъдат подпомогнати във финансирането на подобни проекти, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Евгени Чачев след разговори с дипломати в столицата. Срещата бе част от подготовката на четвъртата евроатлантическа конференция Възможности за сътрудничество между обществения и частния сектор в Централна и Източна Европа. Самият форум ще се проведе между 15 и 17 октомври в София.
Основната цел на конференцията ще е да определи успешни схеми за реализация на проекти в областта на транспорта, телекомуникациите, енергетиката и водоснабдяването. Тяхното осъществяване ще зависи най-вече от това, дали те ще се възприемат като част от бъдещата паневропейска инфраструктура. Форумът ще търси и оптимални механизми за успешно взаимодействие между държавния и частния сектор в бъдещите трансгранични проекти.
Освен посланици и дипломати от 12 европейски страни и Съединените щати в срещата участваха и Жан-Марк Питършмит - постоянен представител на Европейската банка за възстановяване и развитие в България, Стела Илиева - съветник на Световната банка у нас, Божидар Данев - председател на Българската стопанска камара, и др.

Facebook logo
Бъдете с нас и във