Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Центърът за градска мобилност вече глобява с неприсъствени фишове

Службата по контрол на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) започва поставянето на т.нар. неприсъствени фишове на автомобилите, които са паркирани в нарушение на Закона за движение по пътищата, съобщиха от Столичната община.

Не е необходимо водачът да бъде в автомобила, за да се счита, че фишът е връчен. Самият процес на издаването на фишовете е дигитален, съобщи заместник-кметът по направление транспорт Кристиян Кръстев.

Контрольорите на ЦГМ, които ще бъдат с отличаващи се униформи, разполагат с нужната техника да направят проверка и да издадат фиша, допълни председателят на Управителния съвет на общинското дружество Никола Рогачев.

Екипите при необходимост ще поставят фиша в прозрачен джоб, за да бъде защитен от дъжд и сняг.

Всеки водач, който е нарушил правилата, ще може да плати санкцията в 7-дневен срок, включително и когато заплаща своите данъци. Санкциите по Закона за движение по пътищата са в размер от 20 до 200 лева, като масовите нарушения са между 20 и 50 лева. Наложените глоби не се обжалват.

По думите на Кристиян Кръстев тази мярка ще позволи да се реагира на сигнали за неправилно паркирани автомобили, които пречат на движението и градския транспорт, както и на достъпа до различни институции, или когато  се паркира в нарушение върху зелени площи. Първоначално проверки за неправилно паркиране ще се извършват по основните пътни артерии, където се движи градският транспорт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във