Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Цецка Цачева и Вежди Рашидов с нови апартаменти от "Артекс"

Още двама представители на ГЕРБ са придобили апартаменти в сгради на "Артекс". Става дума за правосъдния министър Цецка Цачева и депутатът Вежди Рашидов. Сделките са сключени през лятото на 2018 година, съобщава "Биволъ", позовавайки се на данни от Имотния регистър.

Цецка Цачева е придобила 198 кв. м. за 670 евро на кв.м., заедно със сестра си. Фирма на Вежди Рашидов е платила малко повече – 856 евро на кв.м. за 116 кв.м. в същата сграда и е придобила още един апартамент в нова сграда на ул. “Тинтява”.

Информация е публикувана ден след като "Свободна Европа" съобщи, че Цветан Цветанов е придобил луксозен апартамент в сграда на същата фирма. Изданието изнесе и допълнителни подробности, че това е станало със заменка на два апартамента на Цветанов. които същия ден – 12 юни 2018 г., са били препродадени от "Артекс" на бившия IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков. 

Цецка Цачева и нейната сестра Ирина придобиват от същата фирма апартамент от 198,7 кв.м. и гараж 20 кв. м. на ул. "Юрий Гагарин" 20 в кв. Изток. Министърът на правосъдието владее 3/4 идеални части от имота, а нейната сестра 1/4.

Засега официална позиция от партия ГЕРБ няма. Цветанов взе отношение пред медиите на два пъти. И в двата случая той бе категоричен, че всичко е законно и прозрачно. 

В сряда стана ясно, че прокуратурата е започнала проверка на имотните сделки на втория в ГЕРБ, която ще приключи в следващите два месеца. 

Още по темата - виж тук 

Facebook logo
Бъдете с нас и във