Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Cambridge Analytica напомпа печалбата на Facebook

На фона на скандалите и обвиненията в злоупотреби с лични данни технологичният гигант Facebook отчете солидна печалба за първото тримесечие на 2018 година. Конкретната сума е 12 млрд. долара, съобщава CNBC. 

На годишна база печaлбата на Зукърбърг и компания нараства с 50% и е над прогнозите на Уолстрийт. Според американската телвизия данните категорично показват, че рекламодателите продължават да подкрепят социалната мрежа. 

"Въпреки че се сблъскахме с важни предизвикателства, нашата общност и бизнес започват силно 2018-та", пише Зукърбърг в официално изявление.

Той отбелязва още, че социалната мрежа има отговорност да пази общността си, но и да "продължава да върви напред".

Експертите пък отбелязват провала на движението #DeleteFacebook, след като от компанията съобщиха за 2.2 милиарда активни месечни потребители.

Главният оперативен директор Шерил Сандбърг на свой ред споделя, че компанията не губи рекламодатели. 

Facebook отбеляза загуби на борсата след избухването на скандала с Cambridge Analityca , но те бяха бързо компенсирани още по време на изслушването на Зукърбърг пред Конгреса. В дните след това те продължиха да се покачват. След обявяването на финансовите резултати за тримесечието отново скочиха - със 7 процента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във