Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Българско Черноморие" твърди, че страната ни е застрашена от нови санкции заради "Натура 2000"

Националната асоциация "Българско Черноморие" представи становище, според което България е застрашена от нова европейска санкция по отношение на защитените зони по мрежата "Натура 2000" в Крайморска Добруджа, съобщи БНР.

В Букурещ по време на конференция за дивата природа от асоциацията са разговаряли с началникът на отдел "Защита на природата" в Европейската комисия Никола Нотаро, което е заявил, че местните общности трябва да участват в управлението на зоните по мрежата "Натура". 

Представители на местната общност от Крайморска Добруджа, водени от председателя на Националната асоциация "Българско Черноморие" Димитър Канариев са предложили по време на срещата в Букурещ на Никола Нотаро мерки за изпълнение на установителното решение на Европейския съд по казуса "Калиакра".

Те целят срещу България да не се заведе ново дело от страна на Европейската комисия и да се избегнат наказателни санкции. Според Никола Нотаро Еврокомисията не подкрепя налагането на абсолютни забрани в мрежата "Натура 2000", а толерира устойчивото развитие на регионите чрез икономическа дейност. 

От Националната асоциация "Българско Черноморие" апелират държавата да работи съвместно с общностите в Крайморска Добруджа, за да не се стигне до нова присъда за България. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във