Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Българският малък бизнес ще търси пазар в Словакия

Българският малък бизнес ще търси пазар в Словакия. Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия Бойко Таков и посланикът на Словакия Мануел Корчек обсъдиха в сряда задълбочаването на контактите. 

Обсъдени бяха възможностите за организиране на бизнес делегации в Словакия, които да включват посещения на предприятия на място. Целта на подобни визити е запознаване с условията и спецификите на местния индустриален климат, както и завързване на бизнес контакти. Очакваният резултат е повишаване на двустранния стокообмен.

Посланик Корчек заяви, че малките и средните предприятия от двете държави имат сходни проблеми и трябва да посрещат идентични предизвикателства. Бойко Таков беше поканен на конференция в УНСС през есента, която се организира с помощта на мисията на Словашката Република и на която ще присъстват представители на словашкия бизнес.

По данни на Министерството на икономиката през 2018 г. износът към Словакия е 217.117 млн. евро, с ръст от 4.9%. Вносът е 393.862 млн. евро, с ръст от 1%, а стокообменът възлиза на 610.979 млн. евро.

Facebook logo
Бъдете с нас и във