Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Български студенти ще се обучават на руска селскостопанска техника

Български студенти ще се обучават на руска техника, за това се договориха министърът на земеделието Христо Бозуков и  Алла Елизарова, директор на Руската асоциация на производителите на селскостопанска техника „Росагромаш”, на среща в министерството.

Меморандумът за сътрудничество ще бъде подписан между Аграрния университет - Пловдив и представители на „Росагромаш” през май 2017 година. 

„Реализирането на подобни проекти ще спомогне за по-добрата подготовка и практическо обучение на специализирани кадри“, заяви министър Бозуков. От своя страна Алла Елизарова подчерта, че подобен тип проекти ще спомогнат за задълбочаване на двустранните взаимоотношения.

Министър Бозуков посочи още, че интерес към нова качествена техника се проявява и от страна на българските фермери. По думи му руската тяхната техника е добре позната на нашия пазар. „И в момента част от селскостопанските машини – трактори и комбайни - които се ползват от фермерите, са произведени в Русия“, допълни още проф. Бозуков. Той увери представителите на „Росагримаш“, че стига произвежданата от тях техника да отговаря на Европейските стандарти, те няма да имат проблем с предлагането й на пазара. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във