Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Български производител на електромобили планира завод в Русе за 10 млн. лева

Моделът SIN S1

Българският производител на електромобили Sin Cars планира изграждането на високотехнологичен завод за производство на хибриди и електрически возила в Русе. Това е заявил ръководителят на компанията Росен Даскалов, цитиран от сайта "Тех 2".

Планирането вече е започнало, а проектът трябва да бъде завършен през 2020 година. Първоначалната инвестиция ще е 10 млн. лв. и ще разкрие между 50 и 100 работни места. 

Идеята е в този завод да се оптимизира производственият процес, което да позволи бързо и лесно сглобяване на автомобили. По-конкретно очакванията са във фабриката да се сглобява модела L-City, предназначен за европейския пазар. 

Една от основните цели при създаването на модела L-City е каузата за опазване на околната среда, намаляване на емисиите в градовете и създаване на по-здравословна жизнена среда. Тъй като електрическите автомобили са бъдещето на автомобилната индустрия, проектът Sin Cars се основава на концепцията за кола, която е лесна за използване, екологична и лесна за производство.

Има още една добра новина за компанията, която ще бъде представена на автомобилното изложение в Женева с електрическа визия с новия градски проект Sin L-City и "чудовищния" SIN R1 650.

Facebook logo
Бъдете с нас и във