Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Български и британски учени и предприемачи ще обменят опит в София Тех Парк

„София Тех Парк“ АД в партньорство с британското посолство в София организират форум „Обмен за Наука и Иновации”.

Събитието ще се проведе на 14 март 10.00 часа в иновационния форум „Джон Атанасов“ на научно-технологичния парк. Приветствия към участниците в двустранната дискусия ще направят посланикът на Великобритания Ема Хопкинс, президентът на България в периода 2012 - 2017 г. Росен Плевнелиев, служебният министър на икономиката Теодор Седларски и служебният министър на образованието Николай Денков.

Събитието ще събере на едно място представители на научните среди и бизнеса от Великобритания и България, които ще обменят добри практики в сферата на науката и иновациите. Ще бъдат коментирани примери за успешно управление на технологични паркове. Участниците ще дискутират теми като технологичен трансфер, механизми за сътрудничество между академичните среди и бизнеса, механизми за финансиране и развитие на технологични паркове, както и механизми за управление на интелектуалната собственост. Сред водещите теми ще са комерсиализацията на научните открития и иновациите, методите за финансиране на научните изследвания и други.

Форумът има за цел също така да стимулира сътрудничеството по проекти между български и британски научно-изследователски и развойни институции в приоритетни за двете държави сектори, като зелени енергии, науки за здравето и живота, бъдещо производство, кибер и информационно комуникационни технологии и други.
Гост лектори на събитието ще са водещи експерти и учени от Асоциацията на научните паркове на Великобритания (UKSPA). 

Facebook logo
Бъдете с нас и във