Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Български фирми в САЩ канят стажанти от Европа

Български компании в САЩ ще приемат на стаж европейски студенти и млади предприемачи по програмата на ЕС "АЛЕКО". Това бе съобщено срещата на зам.-министъра на външните работи Георг Георгиев с представители на български високотехнологични компании в САЩ.

Българи, които работят и управляват фирми в областта на нанотехнологиите и роботиката в САЩ, изразиха готовност да обменят опит с европейски студенти, специалисти и предприемачи от бранша.

Една от компаниите, например, базирана в Бостън, има изградена модерна производствена база в Пловдив, което допринася за интеграция на производствата в България и САЩ и за увеличаване износа на машини и машинни елементи от страната ни към САЩ. Именно тази компания участва в редица значими проекти през годините, сред които производството на военни роботи-сапьори за обезвреждане на мини и самоделни взривни устройства. Продуктите й са използвани от американските войски в Ирак. Основната специализация на компанията е в изработката на роботи за полупроводниковата индустрия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във