Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Български фирми с шанс да навлязат на канадския пазар

Канадски фирми търсят европейски партньори чрез предизвикателства за отворени иновации. Това съобщиха от Българската стопанска камара. 

"Български фирми с иновативни продукти и услуги в областта на кръговата икономика и зелени решения могат да отговорят на предизвикателствата на канадски фирми, търсещи европейски зелени технологии, с които да решат свои специфични проблеми", отбелязват от камарата. 

По този начин компаниите, предлагащи екотехнологии, могат да навлязат на канадския пазар и да намерят директни канадски купувачи. Те ще се конкурират с други европейски решения в т.нар. Challenge Pitch, който ще демонстрира на канадските фирми потенциалните възможности.

Най-добрите решения освен на партньорство с канадски фирми ще се радват и на техническа подкрепа за навлизане на канадския пазар. 

Дванадесетте предизвикателства са достъпни благодарение на партньорството между БСК и Low Carbon Business Action Канада и са налични на първата българска платформа за отворени иновации, стартирана от Българска стопанска камара.

Facebook logo
Бъдете с нас и във