Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Български фирми и научни организации ще участват в космически проекти

Експертите на Европейската космическа агенция и Министерството на иновациите и растежа посетиха водещи малки и средни предприятия и иновативни стартиращи фирми, в които се откри потенциал за участие в тръжните процедури.

Експерти от Европейската космическа агенция (ЕKA) проведоха едноседмична визита в България за разширяване на възможностите за участие на българските фирми и научни организации в тръжните процедури на Агенцията за България.

Заместник-министърът на иновациите и растежа Карина Ангелиева е поискала и проведе редица срещи с експертите от ЕКА и заинтересованите страни във връзка с предстоящото отваряне на Осмата тръжна процедура на Агенцията за страната ни.

В края на юни в „София тех парк“ се проведе Информационният ден за Осмата тръжна процедура, на който се представиха възможностите за участие. Тя ще бъде отворена за подаване на проектни предложения от 18 юли до 22 септември след предварителна регистрация на страницата на Европейската космическа агенция. След това заместник-министър Ангелиева проведе работна среща с цел ускоряване на активността на българското участие в тръжните процедури на ЕКА с представителите на Агенцията и представители на научни и неправителствени организации, администрацията и бизнеса за обсъждане на бъдещи съвместни инициативи в изпълнение на Плана за европейска кооперираща държава.

В периода от 29 юни до 1 юли експертите на Европейската космическа агенция и Министерството на иновациите и растежа посетиха водещи малки и средни предприятия и иновативни стартиращи фирми, в които се откри потенциал за участие в тръжните процедури.

Facebook logo
Бъдете с нас и във