Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Българската Dronamics ще си партнира с DHL за доставки с дрон

Гигантът DHL е подписал споразумение за партньорство с българската компания Dronamics, която произвежда и експлоатира товарни дронове.

DHL ще си партнира с българската компания, за да разработят съвместно решения за доставки на пратки с безпилотни самолети.

Това партньорство има потенциал да генерира 1.86 милиарда евро годишно, казват от Dronamics.

Българската фирма планира да произведе над 4000 товарни безпилотни летателни апарата в подкрепа на партньорството с DHL през следващите години.

Първите доставки с товарни дронове се очаква да започнат през 2022 година.

Dronamics има и конкретни екологични цели. До 2027 г. се очаква българската фирма да работи с устойчиви биогорива, което ще я превърне във въглеродно неутрална.

Миналия месец Dronamics заяви, че е подписала споразумение за партньорство с базирания в Германия доставчик Hellmann за разработване и предлагане на новаторска нова транспортна услуга за трансграничен превоз на стоки.

Това бе първият от няколко ключови стратегически партньори, с които Dronamics ще работи, за да комерсиализира и пилотира своята услуга за доставка на безпилотни летателни апарати по целия свят.

Базираната в София Dronamics разработва товарния дрон "Черен лебед" - революционен безпилотен самолет, който може да транспортира 350 кг на разстояние 2500 км, по-евтино от всеки съществуващ самолет, според информация, публикувана в профила на компанията в LinkedIn.

Dronamics е 100% собственост на базираната във Великобритания Dronamics Global Limited.

Facebook logo
Бъдете с нас и във