Банкеръ Daily

Управление и бизнес

„Българска роза“ трупа печалба с растящи продажби

Карловската „Българска роза“ АД изненада инвеститорите и преизпълни значително прогнозата, която направи за дейността си през юни.

Фирмата за производство на козметични продукти показа продажби за шестия месец на тази година в размер на 573 хил. лв. като удвои паричните постъпления спрямо май, когато приходите бяха за 242 хил. лева. А с натрупване от началото на годината оборотът достигна 1.66 млн. лева.

Прогнозата на „Българска роза“ АД беше за продажбите през юни за 395 хил. лв. и за полугодието - 1.49 млн. лева.

Предприятието в Карлово е специализирано в производството на натурални ароматични и синтетични продукти, изкупуване и производство на етерично-маслени продукти, парфюмерия, козметика, хранително-вкусови аромати, както и външна и вътрешна търговска дейност.

Неокончателният финансов резултат на „Българска роза“ АД за юни отново е печалба - от 66 хил. лв., като се увеличава на месечна база с 26.92%, съобщават от фирмата. За периода между януари и юни положителният финансов резултат набъбва до 159 хил. лева.

Вдъхновени от постигнатото, мениджърите на „Българска роза“ АД направиха още по-оптимистични прогнози за юли. Очаква се увеличаване на поръчките и съответно на продажбите през седмия година в размер на 342 хил. лв. и с натрупване от началото на годината – до 2.007 млн. лева.

„Българска роза" АД - Карлово е наследник и последовател на старите традиции и опит в производството на етерични масла и други натурални продукти в този регион на България.

"Българска роза" АД е публично дружество с над 1600 акционери. Книжата му се търгуват на „Българсата фондова борса“ АД, на Неофициален пазар. Основнен акционер на дружеството е бившият приватизационен фонд "Стара планина холд" АД с дял от 49.99%, а "Гарант-5" ООД държи 32.94% от книжата с право на глас. Останалите книжа са собственост на по-малки инвеститори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във