Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Българска роза" прогнозира ръст на продажбите

Фирмата за производство на козметични продукти "Българска роза" АД – Карлово надвиши прогнозите си за месец май. Предприятието отчита продажби в размер на 242 хил. лв. през месец май. С натрупване от началото на годината оборотът е за 1.09 млн. лева, съобщиха от дружеството.

Според неокончателните счетоводни данни в края на петия месец на тази година предприятието е на печалба от 52 хил. лв., а за периода от януари до май положителният финансов резултат вече е 93 хил. лева.

Мениджърите на "Българска роза" АД прогнозират продажбите през юни да бъдат за 395 хил. лв. и с натрупване от началото на годината 1.49 млн. лева.

С помощта на дистрибутори козметиката, розовото масло, розовата вода и всички останали натурални продукти на „Българска роза“ АД достигат до различни точки на света.

Сред продуктите е и лавандуловото масло, което се използва широко в парфюмерията. Други натурални продукти са: етерични масла и натурални екстракти.

Освен натурални продукти предприятието произвежда и тютюневи соуси и аромати, които са предназначени за подобряване на вкусово-ароматичните качества на тютюна при производството на тютюневи изделия.

"Българска роза" АД - Карлово е наследник и последовател на старите традиции и опит в производството на етерични масла и други натурални продукти. Предприятието е основано през 1947 година в сърцето на прочутата Розова долина, чийто климат и надморска височина са перфектно място за етерично-маслени култури.

"Българска роза" АД е публично дружество с над 1600 акционери. Книжата му се търгуват на Българсата фондова борса на Неофициален пазар. Основнен акционер на дружеството е бившият приватизационен фонд "Стара планина холд" АД с дял от 49.99%, а "Гарант-5" ООД държи 32.94% от книжата с право на глас.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във