Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Българска роза-Карлово" е на загуба през ноември

Производителят на розово масло "Българска роза” АД – Карлово изпълни прогнозите си за единадесетия месец на годината. Продажбите на дружеството са нараснали и са в размер на 131 хил.лв. и с натрупване от началото на годината - 2.88 млн.лева. 

Но, неокончателният финансов резултат на "Българска роза" АД за ноември е загуба - от 73 хил.лв., както и за изминалите единадесет месеца – загуба в размер на 82 хил.лева. През октомври дружеството се отчете с печалба от 20 хил. лева.

"Българска роза" АД обявява прогнози за продажбите си през декември за 164 хил. лв. и с натрупване от началото на годината - за 3.05 млн.лева.

Един от най-големите български производители на розово масло "Българска роза” АД – Карлово е сред основните доставчици за фирмите в столицата на парфюмерийната индустрия във Франция - град Грас, както и за големите парфюмерийни къщи в света. Масло от роза Дамасцена се влага в парфюми на всички  световноизвестни марки.

Компанията произвежда и собствени линии козметични продукти, които се изнасят, както в цяла Европа, така и в Китай, Виетнам, Южна Корея, САЩ, Русия, Австралия, Япония, Сингапур, Филипини и други. 

"Българска роза" АД - Карлово произвежда розово и лавандулово масло, както и натурални дестилационни води - розова, лавандулова, лайкова, маточина, мента и други. В асортиментната листа на предприятието влизат и продукти на парфюмерийната козметика (кремове за лице и тяло, шампоани, балсами, лосиони, глицеринови сапуни и др.), парфюмерийни композиции за нуждите на: парфюмерийната и козметичната промишленост и за производството на почистващи препарати. Предприятието създава и фруктови есенции и аромати за хранително-вкусовата промишленост.

"Българска роза" АД е публично дружество с над 1600 акционери. Акциите му се търгуват на "БФБ-София" на Неофициален пазар. Основнен акционер в дружеството е "Стара планина холд" АД с 49.99% от капитала. "Гарант-5" ООД притежава 32.94%, а свободно търгувани са 17.06% от книжата с право на глас.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във