Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Българска компания ще работи с един от най-големите здравноосигурителни фондове в САЩ

ScaleFocus обяви плановете си да инвестира 45 млн. евро в откриването на развоен център в Северна Македония.

Българската компания ScaleFocus е подписала договор с един от най-големите американски здравноосигурителни фондове, който е сред 50-те компании в класацията на Fortune.

ScaleFocus е известна като компания в областта на аутсорсинга и проектните разработки, но сега успява да влезе в терена на бизнеса с продуктови решения и платформи, съобщи главният изпълнителен директор и съосновател на фирмата Пламен Цеков. 

Той обясни, че става дума за платформа за онлайн търговия, която разработват от няколко години. "Тя трябва да подпомогне най-големите предприятия и има големи характеристики по отношение на динамичност и пикови натоварвания", заяви Цеков.

"Системата се използва в няколко други предприятия, включително и в България. Това е голям пример как от България може да се изнасят високотехнологични продукти за целия свят", поясни той пред Bloomberg TV Bulgaria. 

Освен това ScaleFocus обяви плановете си да инвестира 45 млн. евро в откриването на развоен център в Северна Македония.

Ръководителят на компанията уточни, че инвестиционният договор е гарантиран от различни международни институции, за да бъде устойчив на всякакви политически рискове. 

Споразумението предвижда създаването над 300 работни места в софтуерната индустрия през следващите 5 години и възможност на младите хора в Северна Македония за добра работа.

ScaleFocus е най-голямата българска софтуерна компания, с близо 1000 служители и над 200 международни клиенти в списъка на Fortune 500 в целия свят. Компанията има добре развит опит в областта на дигиталните трансформации, електронното управление и сигурността и защитата на данните, както и изграждането и поддържането на пълния жизнен цикъл на иновативните софтуерни решения. Компанията има офиси за продажби в САЩ, Лондон, Мюнхен и центрове за развитие в големите градове в България: София, Пловдив, Варна, Бургас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във